Sportbeurs Hoorn Beweegt.

actie en vermaak voor jong en oud

Op zondag 11 september 2016 organiseert Sportopbouwwerk Hoorn de sportbeurs ´Hoorn beweegt´. Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur welkom tijdens dit gratis evenement om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod in Hoorn. Wethouder Ben Tap zorgt om 11.00 uur voor een sportieve opening. Daarna volgt een spectaculaire leeuwendans door Minh-Zone en een optreden van Steve Langreder (Idols 2016). Laat je verrassen en enthousiasmeren!

Programma

Sportopbouwwerk Hoorn werkt nauw samen met veel plaatselijke verenigingen en organisaties om er een gezellige en geslaagde familiedag van te maken! Er zijn meer dan zestig aanbieders aanwezig om hun sport aan de bezoekers te presenteren. Samen verzorgen zij verschillende activiteiten voor jong en oud. Je kunt de sporten zien en, nog beter, zelf ervaren. Tijdens de sportbeurs kun je gratis clinics, demonstraties en proeftrainingen bijwonen.

Actie voor de jeugd, optreden van Steve Langreder

De jeugd (vanaf 6 jaar) kan meedoen aan allerlei activiteiten zoals judo, dansen, bike trial, tokkelen, voetbal, turnen, zwemmen, tennissen, schaatsen op een ijsbaan en nog veel meer leuke sportieve activiteiten. Neem vooral de ´Sportbeurs stempelkaart´ mee want bij deelname aan vier activiteiten op verschillende locaties (HRTC, zwembad, Sportcentrum Hoorn binnen/buiten) ontvang je een leuke herinnering. Ook mag je het optreden van Steve Langreder bijwonen, hij werd derde bij Idols 2016. De ´Sportbeurs stempelkaart´ is verspreid via de basisscholen en ook te verkrijgen tijdens de sportbeurs.

Zwembadactiviteiten

In Zwem- en Recreatiebad De Waterhoorn kunnen liefhebbers – op vertoon van een ´Sportbeurs stempelkaart’ – gratis deelnemen aan een introductieles duiken (deelnemers onder de 18 jaar hebben toestemming ouders/verzorgers nodig), aquarobics, een waterpolowedstrijd, competitiezwemmen of vinzwemmen. Meld je hiervoor aan bij één van de kramen van Zwembad De Waterhoorn op de beurs.

Schaatsen? Het kan!

Dit jaar hebben we behalve het sportcentrum, een zwembad en tennisbaan nog een speciale (tijdelijke) sportbeurslocatie op de Holenweg. Er komt namelijk een heuse ijsbaan waar diverse verenigingen zich presenteren met schaats- en skeeleractiviteiten. Kom kijken en meedoen! Ook de mascotte Wus de Walrus van ijsbaan De Westfries ontbreekt natuurlijk niet en gaat graag met jullie op de foto.

Seniorenplein

Sportverenigingen vinden het belangrijk om ouderen aan zich te binden. Er komen steeds meer nieuwe initiatieven waardoor sporten voor ouderen en mensen met een beperking laagdrempeliger en toegankelijker wordt. Wilt u weten wat er mogelijk is om te bewegen? Kom dan tijdens de sportbeurs leuke activiteiten uitproberen zoals tafeltennis, tai chi, jeu de boules en fitness voor ouderen.

Er worden ook diverse gezondheidstesten gedaan. Zo kunt u onder andere uw bloedsuiker en bloeddruk laten meten en uw werkelijke leeftijd testen. Zorg er wel voor dat u op tijd bent, deze testen zijn erg populair.

Duo Spigt treedt voor u op

Bij deelname aan vier activiteiten op verschillende locaties (HRTC, zwembad, Sportcentrum Hoorn binnen/buiten) ontvangt u een leuke herinnering. Ook kunt u het gratis optreden van het Duo Spigt bijwonen. Zij brengen een terugblik op het West-Friese leven van zo’n 60/70 jaar geleden, met liedjes en voordrachten over alledaagse dingen.

Sporten met een beperking

Sport kan een belangrijk middel zijn om mensen met een beperking mee te laten doen in de maatschappij. In Hoorn en omgeving is er een uitgebreid aanbod voor de aangepast sporter. Bezoek voor meer informatie bijvoorbeeld de stand van Sportservice West-Friesland en Sportopbouwwerk Hoorn. Tijdens de sportbeurs ´Hoorn beweegt´ kun je zien dat er veel mogelijk is met een beperking. Bezoekers kunnen ter plekke ook deelnemen aan tennis, basketbal of een instuif voor chronisch zieken.

Loterij

Tijdens de sportbeurs is er een speciale loterij. Elke bezoeker ontvangt een gratis lot. Vul het lot in en speel mee aan de gratis loterij met sportgerelateerde prijzen. Win bijvoorbeeld een maandabonnement bij een sportaanbieder. Nog een reden om dit evenement niet te missen!

Zet het in de agenda: zondag 6 september van 11.00 tot 16.00 uur sportbeurs ´Hoorn Beweegt´, sportcomplex Holenweg. Er is voor iedereen iets te doen dus kom kijken, ervaren en word enthousiast met het hele gezin!