Begeef je op glad ijs

De verenigingen die activiteiten aanbieden in IJsbaan De Westfries, zetten zich gezamenlijk in voor een geslaagde sportbeurs. Nieuwsgierig? Begeef je dan op glad ijs en kom kijken bij schaatsplein naast Sportcentrum Hoorn.

Veel aanbieders

Bij IJsbaan De Westfries zijn er vele verenigingen actief voor de verschillende schaatsdisciplines. Er zijn meerdere schaatstrainingsgroepen (STG’s) actief voor het lange baan schaatsen, twee kunstrijverenigingen, een shorttrackvereniging, twee ijshockeyverenigingen en een schoonrijvereniging. Jaarlijks bezoeken ongeveer 1200 kinderen het jeugdschaatsen, het kleuterschaatsen en het G-schaatsen. Er wordt ook nauw samengewerkt met de skeelerverenigingen uit Medemblik en Wervershoof, vooral voor de zomertrainingen.

Schaatsen en skeeleren

Door de samenwerking van alle verenigingen, is het plan ontstaan om een gezamenlijk schaatsplein neer te zetten op de sportbeurs. Er ligt een echt ijsbaantje waar jong en oud van alles kunnen doen op het gebied van schaatsen/skeeleren. Er zijn informatiestandjes en zelfs de koek en zopie ontbreken niet. IJsbaan De Westfries neemt mascotte Wus de Walrus mee. Hij is gek op sporten en wil graag met iedereen op de foto.