Blog

30 augustus 2016

Wethouder Nel Douw: Plezier in bewegen

Zelf heb ik bewust geen auto en kies ik ervoor om alles op de fiets te doen. Thuis heb ik een crosstrainer waarop ik tussen alle drukte door, mijn sportieve momentjes pak. Hierdoor voel ik me gelukkig fit. Toch kan ik het me goed voorstellen dat het een behoorlijke stap kan zijn om te besluiten dat je écht gaat sporten. Zeker als je al lange tijd niks aan beweging hebt gedaan, gehinderd wordt door ziekte en/of beperkingen of je mentaal niet goed voelt.

Sportopbouwwerk Hoorn en de medewerkers van 1.Hoorn doen er alles aan om juist die mensen aan het bewegen te krijgen. Dit doen ze bijvoorbeeld met een dag voor chronisch zieken, sportinstuiven en een prachtige beweeggids. Ik ben er van overtuigd dat deze inspanning al veel enthousiaste en bewegende inwoners heeft opgeleverd.

Kleine inspanning, groot verschil

Tien minuten per dag oefeningen doen, kan al een groot verschil maken. Begin rustig en houd het leuk! Dat is ook precies wat we met de sportinstuiven willen bereiken: plezier in bewegen. Dan is volhouden het makkelijkst. Uiteindelijk kunnen de tien minuten uitgebreid worden en kom je snel op een half uur beweging. Dat is voldoende om een goede basisconditie te garanderen. Mijn advies? Kom een keer kijken bij een van de gezellige sportopbouwwerkactiviteiten en doe mee!

Nel Douw, Wethouder Volksgezondheid

Nieuws
redactie
About redactie

Sportopbouwwerk Hoorn is een uitvoerende tak van de Gemeente Hoorn. De mensen van sportopbouwwerk organiseren opbouw- en wekelijkse activiteiten voor de Hoornse inwoners. Hierbij ligt het accent op stimuleren, activeren en motiveren om meer te bewegen.